//bnjour je t'aime!
Follow Dashboard
030316
Khamis, 3 Mac 2016 | 0Superstar (s)!

bismillahirahmanirahim,

hmmmm dah alim gitchuw kembali ke pangkal jalan dah intro dia tu kalau tak sebelum ni hyeee chuolllsssss lah benda lah.

okei sebenarnya 03.03 ni memang tarikh keramat lah untuk batch 98 yang ambil result spm semua. seriously sebelum dapat tahu result tu memang I gila meroyan lah sebab cuak kot. dah memang cukup package tak berupa, tak pandai lagi! merendah diri gitchuw. yang lawak nya i siap buat janji dengan Allah lagi "Allah I dont care if i dont hv a boyfriend sampai bila-bila sekalipun as long as i dapat result yang cemerlang, and kalau pun I tak dapat cemerlang tolong buat I tabah," n guess what? result I tak cemerlang pun! hahaha so i ada chance lah nak try mana-mana lelaki pada masa hadapan nanti.

yang peliknya i tak pulak ada rasa malu ke bersalah ke mahupun sedih sekalipun, sebab Allah tu maha adil dia tahu apa yang terbaik untuk hamba dia, sebelum I ambil result seriously I memang takut bila I tak dapat cemerlang ye lah, diri sendiri ketua pengawas, anak cikgu, duduk kelas first, pmr straight A tak kan SPM lingkup kot. then kawan baik I ada cakap "kau jangan lihat orang atas dari kau" dari dulu lagi dia bagi tazkirah macam ni kat I tp yelah mungkin time tu hati I ni banyak sangat bintik hitam sampai dah tak jumpa merah nya so i still repeat the same thing. padahal waktu I beria-ia nak tukar kelas haritu dia cakap benda yang sama. sepatutnya I berfikiran matang lah bila result nak keluar ni, buat solat hajat ke, qiamulai ke ni tak, nak juga tengok munafik kat pangung wayang tu. masyaAllah sistur bawa bertaubat.

then tadi bila I cek pakai sms at the same time ayah ada send gmbar slip result juga bila buka, subahanallah, astaghafirullahazim, Allahuakhbar result I 1A+. 4A, 1B+, 3C+, 1C okei sekurang nya I kasi tau lah kan. so makcik, pakcik,sepupu, sepapat, saudara mara yang tak pernah tanya khabar I hidup ke tak before this boleh lah confirm kan yang I still hidup n thats my result. seriously bila dapat result tu memang dah lega gila dan dont worry I dah tak meroyan, then yang okei nya parents I pun still positive n that feeling memang rasa macam tak payah straight A pun dah macam straight A, as long as my parents syukur dengan apa yang I dapat, rasa macam dah berjaya dunia akhirat je. okei mohon jangan bash, boleh chill lagi hakak gurau je. perjalanan hidup masih lagi jauh baru spm kan so apa-apa pun thanks Allah, syukur alhamdulillah, engkau punya perancangan lagi hebat dari apa yang aku harapkan. bila parents I boleh terima, bila group familia pun bagi pendapat nak sambung mana. n of course group bilik disiplin tak kurang juga cadangkan I suruh ambil perguruan sebab ada cikgu yang I tak kenal pun cakap I tegas? yang pelik macam mana cikgu tu boleh kenal I? dia tak tahu apa I menari macam kat club waktu high tea pengawas last year? tapi alhamdulillah lah I dah kembali ke pangkal jalan. hikhokhikhok.

untuk parents di luar sana, I just nak cakap apa pun yang anak kita dapat, oh wait. I mean anak u dapat nanti just cakap u proud with them, its okei tu pun dah kira cukup please jangan kecewa sebab kadang anak-anak ni tak kesah pun apa dia dapat as long as dia tak nak parents dia kecewa dengan dia. trust me sebab I ni pun anak. hahahaha i dah boleh jadi pakar motivasi gitchuwww I amek bidang kaunseling lah insyaAllah semakin ramai generasi masa depan yang terpesong akhlak nya. hikhikhik

I syukur gila I tak menangis hari ni. seriously! last I nangis amek result pun time upsr, sebab waktu tu i memang jahil gila sebab over confidence sangat nak straight A last-last I dapat 3A kahkahkah ape tak nangis berkabung semalaman. bila PMR i chill sikit sebab bukan I yang ambil result. flight I balik hari result keluar so my parents yang tolong ambilkan. waktu tu bila kawan I whatsapp I cakap congrats dapat straight A! I baru angkut badan I ke bilik mandi macam orang tak kesah pun result keluar, bila time spm ni hamek kau semalaman gila meroyan, but then Allah tenang kan hati I n dia buat orang sekeliling I jadi positive n tak membebel pasal result I depan muka I, berani dorang bebel I cucuk biji mata kang. no just kidding ;P

okei dah aimee tak yah nak fefeeling happy sangat sebab nanti orang tak puas hati dengan kau! maaf kalau chuolls rasa baca entry kali ni macam i gile annoying, tak ada akidah, riak, takabur, hilang pedoman semua. yang penting ingat senang nak update entry pepanjang sampai macam ni? keibai


Older Post | Newer Post
Holla~


"wherever you go, go with your heart"confucius
#1601


Diary AN


je t'aime

#MUSLIM #TRAVELLER #FOODLOVER